Episodes

  • Kampen om øen i Ishavet
    Jan 8 2025

    Folketinget skulle aldrig have givet grønlænderne lovning på overhøjhed over verdens største ø, som man gjorde med Selvstyreloven, mener Lars Kaaber, den ene af podcastens to værter. Den anden, Andreas Karker, mener ikke, at man kunne lade være. Berlingske Tidendes udenrigskommentator Kristian Mouritzen fortæller, at USA allerede har fået overdraget den militære kontrol med Grønland. Det fik USA med Kauffmann-aftalen i 1941 og fornyet med forsvarsaftalen i 1951. Aftalen er uopsigelig.

    Show More Show Less
    51 mins
  • ALKOHOL
    Dec 31 2024

    I dette afsnit af Konservativ Ungdoms podcast taler Jakob Brandenhoff Lind, Wilhelm Thomsen og Caroline Ruder om unges alkoholforbrug, mens de drikker en øl eller to.

    Show More Show Less
    37 mins
  • Islamister og venstrefløjspolitikere er gode skuespillere
    Dec 19 2024

    Slyngelstuen er samlet for at vende et helt ny problem i danske konsensusmedier: Paulus-komplekset. Hvad det går ud på, og hvorfor det er så irriterende og dumt, kan du høre her, hvor døren åbnes for en helt ny slyngel. I deres selskab får du en anden vinkel, end den du plejer at blive udsat for i konsensusmedierne.

    Mellemøsten er tilbage i Slyngelstuen, takket være det kaos, der udfolder sig i denne del af verden. I dagens optagelse ser vi på mediernes fordummende dækning af de seneste dramatiske begivenheder i Syrien, hvor al-Qaeda lader til at have fået et overraskende comeback.

    De vestlige medier er præget af systematisk optimisme: Se, Assad er faldet, nu bliver alting godt. Desuden tror mange vestlige iagttagere, alle mennesker kan forbedre sig til det bedre. Det er en kristen erfaring, vi har vi fra missionæren og apostlen Paulus, der levede i det 1. årh. eft. Kr.

    Vores gæster diskuterer, hvad værten har valgt at kalde "Paulus-komplekset". Paulus var også en fæl tyran, før han så lyset et sted udenfor Damaskus, og således må vi også i dag have tiltro til, at Hayat Tahrir al-Shams hærfører al-Jolani vil gøre det samme. Blive et bedre, demokratisk menneske.

    I anden halvdel ser vi på Pernille Rosenkranz-Theil, ja, hende. Hun var også engang vandal. Nu har hun så fået den fineste orden som kommandør af Dannebrogsordenen - tilmed af sin gode veninde Mette. Mette synes, Pernille har fortjent den, fordi hun har forandret sig. Og Pernille deler gladelig nyheden på de sociale medier, hvor hun meddeler, at prisen kommer fra kongehuset, selvom enhver jo godt ved, at det er statsministeriet, der bestemmer, hvem der skal have ordenen.

    Slyngelstuens medvirkende er gengangere og skiftende gæster. I dag debuterer Marianne Stidsen på holdet. Hvad der forener slynglerne, er deres mod, ubestikkelighed og intelligens. Lyt med og mød en anden vinkel, end den du plejer at blive udsat for i konsensusmedierne.

    Show More Show Less
    46 mins
  • Det borgerlige Danmarks bløde hjerte
    Dec 18 2024

    Hvad betyder det, når DF siger, at partiet vil være det borgerlige Danmarks bløde hjerte? Hvad er opskriften på empatisk socialpolitik, som nægter at følge mantraet om 'send flere penge', som løsningen på alt. Lars Kaaber og Andreas Karker taler med Mette Thiesen fra DF, som udnævnes til at være 'det bløde hjerte'.

    Show More Show Less
    53 mins
  • Hold nu kæft Bettina!
    Dec 17 2024

    I en episode af reality-serien "De Unge Mødre" står mor og datter og laver mad og bliver uenige om, hvor meget fedt der skal i gryden. Episoden er ifølge filosof Ulrik Søberg symptomatisk for en tiltagende konflikt mellem en overleveret dansk kultur og et nyt, mere globalt narrativ og normsæt, der risikerer at undergrave dansk ærlighed og tillidskultur.

    Det er udansk at tale udenom tingene og lade som om, at alt er fint, mener modløber Ulrik Søberg, der gæster podcasten til en samtale om dansk kultur, som er presset udefra af en ny global kultur og indefra af islams krav om særhensyn og respekt.

    Udgangspunktet er en episode i "De Unge Mødre", som blev sendt på TV Danmark fra 2005-2022. Ulrik Søberg trækker tråde fra reality-tv over mad, drikke og fuldskab til den politiske offentlighed og giver en række eksempler fra dansk historie.

    Vi taler også om emojis, opfundet af Apple og Google, og en ny globalistisk bornerthed og fromhed, der synes at brede sig fra hverdagsliv til politik og samfundsdebat med Koranloven som et dansk eksempel.

    Ulrik Søberg forsvarer den mor, der siger til sin datter: Hold nu kæft, Bettina!

    Show More Show Less
    30 mins
  • Julens traditioner og værdier
    Dec 13 2024

    Mad, familie og tro. Julens traditioner er mange. De to unge konservative Caroline Ruder og Jakob Brandenhoff Lind taler om forskelle og ligheder i de traditioner, som de hver især er vokset op med og som præger deres familiejul. Podcasten er produceret af Konservativ Ungdom i samarbejde med Kontrast.

    Show More Show Less
    25 mins
  • Har Bojes parti nok at byde på?
    Dec 12 2024

    Lars Boje Mathiesen og Borgernes Parti kommer på stemmesedlen til næste valg. Det er sikkert, men er der vælgere til partiet? Lars Kaaber og Andreas Karker forsøger at finde ud af hvad Borgernes Parti bringer til fadet, som ikke allerede ligger der, og taler med Lars Boje Mathiesen for at høre, om han har tilstrækkeligt at byde på til at få plads i Folketinget.

    Show More Show Less
    48 mins
  • Nej til Nyt: Dansk Folkepartis svigt i Ukraine
    Dec 8 2024

    Morten Messerschmidt har nået sin smertegrænse i Ukraine. Det er vores faste panelister i Nej til Nyt ikke meget imponerede over. Hvordan gik Dansk Folkeparti fra at være et parti, der vægtede vores sikkerhedspolitiske interesser til i stedet at købe Putins analyser? Det usædvanligt reaktionære panel hylder også sindelagskontrol i forbindelse med tildeling af statsborgerskaber og stiller spørgsmålet, hvad Trump egentlig har gang i, når han erklærer krig mod den dybe stat. Ja, og så handler det naturligvis også om populærkultur. Nærmere bestemt Pingviner, unge kvinder i danske sange og så naturligvis Jørgen Leth og kampen mod buffeten. Vi er Nicolaj Bang, fast skribent ved aarsskriftet-critique.dk og rådmand for teknik og miljø for Det Konservative Folkeparti i Århus. Rasmus Ulstrup Larsen forfatter til bogen ”Tidens tegn” samt Christian Egander Skov, redaktør ved Årsskriftet Critique og forfatter til bogen “Borgerlig krise”.

    Show More Show Less
    1 hr and 20 mins